ResearchBib Share Your Research, Maximize Your Social Impacts
Sign for Notice Everyday Sign up >> Login

İşletme Bölümü Öğrencilerinin Üretim Yönetimi Derslerine İlişkin Beklenti ve Memnuniyet Analizi (Analyze Of Undergraduate Students’ Expectation and Satisfaction for Production Management Course in Business Administration Department)

Journal: Journal of Academic Value Studies (JAVStudies) (Vol.2, No. 6)

Publication Date:

Authors : ; ;

Page : 40-51

Keywords : Education Quality; Student Satisfaction; Production Management Course; Eğitim kalitesi; Öğrenci Memnuniyeti; Üretim Yönetimi Dersi;

Source : Downloadexternal Find it from : Google Scholarexternal

Abstract

Üniversiteler akademik çalışmalarıyla yeni bilgiler yaratmak ve mevcut bilgileri öğrencilere aktarma görevi olan kurumlardır. Üniversitede verilen eğitimin kalitesi, buradan mezun olan öğrencilerin alanlarındaki başarısını etkilediği kadar, eğitimi devam eden öğrencilerin de derslere katılım, öğrenme ve kendini geliştirme şevkini etkileyen bir unsurdur. Öyleyse biz akademisyenler yeni bilgilere ulaşmaktaki enerji ve çabamızı öğrencilere ulaşmakta ve onların istek ve beklentilerini de dikkate alarak eğitim yöntem ve içeriğimizi güncelleme konusunda da göstermeliyiz. Bu çalışmanın amacı İstanbul'daki devlet üniversitelerinde İşletme Bölümü lisans öğrencilerinin Üretim Yönetimi derslerine ilişkin beklenti ve memnuniyet düzeylerini belirlemektir. Araştırmanın anakütlesi, İstanbul'daki devlet üniversitelerinde İşletme Bölümü lisans öğrencilerinden oluşmaktadır. Araştırma yöntemi olarak saha çalışması kullanılmış ve anakütlenin tamamına gidilerek öğrencilerin dersi almadan önceki düşüncelerini ve aldıktan sonraki memnuniyetlerini ölçmeye yönelik olarak iki kısımdan oluşan bir anket uygulanmıştır. Anket sonuçları değerlendirildiğinde, Üretim Yönetimi dersine ilişkin öğrencilerin beklenti ve memnuniyetlerini etkileyen 4 faktör tanımlanmıştır: “Kazanımlar”, “Memnuniyet”, “Akademik” ve “Öğretim Üyesi”. Tüm faktörler için Üretim Yönetimi dersini aldıktan sonra öğrencilerin düşüncelerinin olumlu yönde değişiklik gösterdiği belirlenmiştir. Yine de ankete katılan öğrencilerin ileride çalışmayı düşündükleri alan yanıtlarında üretim bölümü en sonda gelmektedir.

Last modified: 2016-12-24 18:00:10