GEORGİ VLADİMİROV, O B ETSİ S FORM A NA VIPRO SİTELEN ZN A K O T SREDNOVEKOVNA BILG ARİYA (X III-X IV V.). ZA M A TE R İA LN İT E SLE D İ O T K U M A N İT E İZ L A T N A T A ORDA V KULTURATA NA VTOROTO BILG ARSKO TSARSTVO
Journal: Ankara's Journal of Anatolia and Rumelia Studies (Vol.1, No. 1)Publication Date: 2020-07-22
Authors : Ayşe KAYAPINAR;
Page : 293-300
Keywords : GEORGİ VLADİMİROV;
Abstract
Dr. Georgi Vladimirov, Bulgaristan'da Tuna Bulgar Devleti, Volga Bulgar Devleti ve Altın Orda Tarihi üzerine araştırmaları ile tanınan ve Bulgar Bilim Adamları Birliğinin üyesi olan önemli bir tarihçidir. Bulgarca kaleme alınan “VII-XI. Yüzyıllarda Tuna Bulgaristan'ı ve Volga Bulgariya'sı (Dunavska Bılgariya i Voljka Bılgariya prez VII-XI vek)”,“Volga Bulgariya'sı ve Kazan Hanlığı: Halkların Rivayetleri ve Efsaneleri (Voljka Bılgariya i Kazanskoto Hanstvo: Predaniya i legendi na narodite)”,“Ortaçağ ve Yeni Zaman Coğrafya Haritalarında Volga Bulgariya'sı ve Kazan Hanlığı (Voljka Bılgariya i Kazanskoto Hanstvo v geografskite karti na Srednovekovieto i Novoto vreme)”, “Volga Üzerinde Diğer Bulgaristan-Yok Olan bir Medeniyet (Drugata Bılgariya na Volgaizgubenata tsivilizatsiya)”, Volga Bulgariya'sı ve Kazan Hanlığı: İnşaat Sanatı ve Mimarlık (Voljka Bılgariya i Kazanskoto Hanstvo: Stroitelno izkustvo i arhitektura)”, “Volga Bulgarlarının Tarihi ve Kültürüne Dair Araştırmalar (Etudi po istoriya i kultura na voljkite bılgari)”, “Ortaçağda Volga Civarında Büyük Bulgariya (Velikata Bılgariya na Volga prez srednite vekove)” başlıklı eserler, Bulgaristan'da Sofya'da basılmış ve yazarın Tuna Bulgaristan'ı, Volga Bulgariya ile Kazan Hanlığına dair bilimsel araştırmalarının sonuçlarını yansıtan çalışmalardır.
Other Latest Articles
- CONTRIBUTION OF THE MYCOLOGY LABORATORY IN THE MANAGEMENT OF ORAL CANDIDOSIS IN IMMUNODEPRESSED PATIENTS
- Güneş IŞIKSEL* “BAKİ NE DEMEK LAZIMDIR SİZLERE MAHFİ OLMAYA?” OSMANLI HANEDANI’NIN KADIN ÜYELERİ VE DİPLOMASİ (XIV.-XVI. YÜZYILLAR)
- ALEKSANDROS PAPADİAMANTİS’İN (AAE3ANAPOE nAnAAIAMANTHE) 1908 YILINDA PATRİS (nATPIE) GAZETESİNDE YAYIMLADIĞI “TO MİROLOGİ TİS FOKİAS” (TO MYPOAOri THE ^fiK IA S) = FOKUN AĞITI” BAŞLIKLI KISA ÖYKÜSÜ
- DOBRUCA’DA İBRÂHİM AĞA ÇEŞMESİ-IBRAHIM AGA FOUNTAIN in DOBRUDJA
- VAKIF VE MEKÂN İLİŞKİSİ BAĞLAMINDA ANKARA’NIN HAYIRSEVER KADINLARI NASIL ANLAMLANDIRILABİLİR?-HOW ANKARA’S PHILANTHROPIST WOMEN CAN BE CONSIDERED IN THE CONTEXT OF THE RELATIONSHIP OF FOUNDATION AND PLACE?
Last modified: 2021-03-24 17:55:50