Nivell en competències bàsiques dels estudiants del grau de Química de la Universitat de Barcelona. Correspondència amb les qualificacions d’accés i del grau
Journal: REIRE Revista d'Innovació i Recerca en Educació (Vol.13, No. 2)Publication Date: 2020-07-01
Authors : Ramon Reigada Sanz; Raimundo Gargallo Gómez; Maria Sarret Pons; Inmaculada Angurell Purroy; Ernesto Nicolás Galindo; Montserrat Corbella Cordomí; Joan-Antoni Farrera Piñol;
Page : 1-14
Keywords : ;
Abstract
INTRODUCCIÓ. Les competències en raonament matemàtic, raonament lògic, raonament geometricoespacial i pensament crític són fonamentals en qualsevol ensenyament superior científic o tecnològic i, en particular, en un grau de Química. En aquest estudi es pretén esbrinar fins a quin punt la nota d’accés a la universitat i la nota d’expedient dels estudiants del grau de Química de la Universitat de Barcelona reflecteixen el nivell assolit en aquestes quatre competències.
METODOLOGIA. S’ha dissenyat un test amb preguntes i problemes de diferent grau de dificultat per avaluar el nivell en cadascuna d’aquestes competències. Aquest test s’ha passat als alumnes del grau de Química i les puntuacions obtingudes s’han correlacionat amb la nota d’accés dels estudiants de nou ingrés i amb la nota d’expedient del grau dels estudiants veterans.
RESULTATS. En els estudiants veterans s’observa una clara correlació entre les puntuacions de cada competència i la nota d’expedient del grau. En canvi, la correlació amb la nota d’accés és molt feble o inexistent.
CONCLUSIÓ. La nota d’accés a la universitat dels estudiants del grau de Química de la Universitat de Barcelona no reflecteix el nivell assolit en aquestes competències fonamentals, mentre que la nota d’expedient del grau sí que el reflecteix.
Other Latest Articles
- Profesorado novel en las universidades catalanas: análisis de sus programas formativos
- Competencias Clave del Profesorado: diseño y validación del marco global competencial de los docentes
- ¿Hay ‘brotes verdes’ en la situación de la educación en el contexto post-pandemia?
- La actitud fenomenológica de la epojé en un estudio sobre participación política de mujeres jóvenes
- Universitat i societat del canvi amb elements explicatius d’una crisi institucional
Last modified: 2022-01-04 03:51:41