KASTAMONU-GÖL EĞİTMEN KURSU’NUN 1940 YILI FAALİYETLERİ
Journal: Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları/Recent Period Turkish Studies (Vol.11, No. 21)Publication Date: 2012-06-25
Authors : GÜLŞAH ESER;
Page : 91-117
Keywords : Eğitmen Kursları; Kastamonu; Göl Eğitmen Kursu; Göl Köy Enstitüsü.;
Abstract
Türkiye'de cumhuriyet dönemi eğitim-öğretim seferberliğinin yapıtaşlarından birisi de Eğitmen Kursları'dır. Bu kurslar arasında, Kastamonu'da açılan Göl Eğitmen Kursu gerek ilk kurulan Eğitmen Kurslarından biri olmasından gerekse çalışmaları ve faaliyetleri ile diğer Eğitmen Kursları'na örnek ve model oluşturmasından dolayı önemli bir yere sahiptir. Bu makalenin amacı, Göl Eğitmen Kursu'nun Köy Enstitüleri'nin açıldığı tarih olan 1940 yılındaki faaliyetlerini ve eğitim-öğretimini
değerlendirerek genelde Köy Enstitüleri sistemi, özelde ise Göl Köy Enstitüsü bünyesindeki işleyişini ortaya koyabilmektir. Makalede metot olarak belgesel-tarihsel metot izlenmiş ve bu çerçevede literatür taramasıyla birlikte arşiv çalışması yapılarak Göl Eğitmen Kursu'nun 1940 yılındaki faaliyetlerinin neler olduğu ve nasıl bir işlerlik içerisinde yürütüldüğü ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır.
Other Latest Articles
- 1930’LU YILLARDA CUMHURİYET HALK FIRKASI (PARTİSİ), İKTİSADİ KRİZ VE KÜÇÜK ESNAF
- CUMHURİYET DÖNEMİNDE BELEDİYELERİN ASKER AİLE YARDIMLARI
- MÜTAREKE DÖNEMİ İSTANBUL BASININDA TEHCİR DAVALARINA YÖNELİK TEPKİLER
- İLK TEDRİSAT MÜFETTİŞLERİ TALİMATNAMESİ
- OSMANLI “GERİLEMESİNİ” YENİDEN DÜŞÜNMEK: OSMANLI DEVLETİ’NDE ASKERİ TEKNOLOJİNİN YAYILMASI (15. YÜZYILDAN 18. YÜZYILA KADAR)
Last modified: 2022-04-19 22:52:06