TÜRK DİLİNİN TARİHÎ DÖNEMLERİNİ ADLANDIRMA SORUNU (THE PROBLEM OF NAMING THE HISTORICAL PERIODS OF THE TURKISH LANGUAGE)
Journal: Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi (Vol.5, No. 2)Publication Date: 2016-06-15
Authors : Fevzi KARADEMİR;
Page : 545-564
Keywords : Türk dili; tarihi dönem; adlandırma sorunu.;
Abstract
Her köklü dil gibi Türk dilinin de bir tarihi ve bu tarih içinde bir gelişme, dallanıp budaklanma seyri vardır. Bu seyrin, türlü safhaları ile açık bir şekilde resmedilmesi, konunun sağlıklı olarak öğrenim ve öğretimi açısından önemlidir. Bu çalışma, başlıca iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Türk dilinin tarihî dönemleri ve dallanışı ile ilgili yaklaşımlara dikkat çekilmiştir. İkinci bölümde Türk dilinin tarihî dönemlerini adlandırma sorunu ele alınmıştır. Adlandırma sorunu bağlamında özellikle ilk, ön, ana, eski, orta, yeni, çağdaş / modern / bugünkü gibi sıfatlarla kurulan dönem adlarının durumu tartışılmış, Türk dilinin tarihî dönemlerinin sağlıklı bir şekilde adlandırılması hususunda öneride bulunulmuştur.
Other Latest Articles
- Art and Science: Articulating a Contemporary Dialogue Using the Perspective of the Renaissance (Relation Galileo-Cigoli Rediscovered)
- On Necessity of Philosophics ? Scientific Study of Philosophy
- Radical Capitalism as a Coherentist Philosophy
- Ideas of Plato in the Context of Contemporary Science and Mathematics
- Integrated management of fusarium wilt of chickpea (Cicer arietinum L.) caused by Fusarium oxysporum f.sp. ciceris with microbial antagonist and fungicides
Last modified: 2016-11-22 21:16:31