ResearchBib Share Your Research, Maximize Your Social Impacts
Sign for Notice Everyday Sign up >> Login

ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ РЕГУЛЮВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ

Journal: Bulletin of Postgraduate education: collection of scientific papers. Series «Management and administration» Category «B» (Vol.2, No. Se)

Publication Date:

Authors : ;

Page : 108-123

Keywords : професійна освіта; децентралізація; регулювання; оптимізація; стейкхолдери професійної освіти; фінансування; маркетинг.;

Source : Downloadexternal Find it from : Google Scholarexternal

Abstract

У статті обґрунтовано необхідність регулювання професійної освіти. Узагальнено наукові підходи до вибору моделі публічного управління та адміністрування в системі професійної освіти. Указується на важливість забезпечення ефективного зв'язку ринку освітніх послуг та ринку праці, збалансованості структури випуску кваліфікованих працівників професійними навчальними закладами з потребами економіки держави та регіонів за професіями, видами економічної діяльності та якістю підготовки. Запропоновано напрями регулювання, відповідні підходи, а також певні бачення в цілому стосовно стратегії децентралізації у сфері професійної освіти України зі збереженням державної підтримки конституційних зобов'язань щодо надання відповідної освіти.

Last modified: 2017-11-28 22:33:40