ResearchBib Share Your Research, Maximize Your Social Impacts
Sign for Notice Everyday Sign up >> Login

Основні напрями розвитку туризму в Українському Придунав’ї

Journal: Naukovì zapiski Sums'kogo deržavnogo pedagogìčnogo unìversitetu ìm. A.S. Makarenka. Geografìčnì nauki (eISSN: 2524-2598, pISSN: 2413-8800) (Vol.1, No. 9)

Publication Date:

Authors : ;

Page : 168-175

Keywords : туризм; рекреаційно-туристичні ресурси; лікувально-оздоровче господарство; екологічний туризм; етнографічний туризм.;

Source : Downloadexternal Find it from : Google Scholarexternal

Abstract

Розглянуто забезпеченість рекреаційно-туристичними ресурсами південно-західної частини Одеської області – Українського Придунав'я. Мета роботи полягає в обґрунтуванні основних напрямів розвитку туризму у названому регіоні. Останній вирізняється унікальним рекреаційним потенціалом, біологічними ресурсами моря, лиманів, великих річок, високоцінними біосферними ресурсами, представленими унікальними і своєрідними природними комплексами, екосистемами та біоценозами що створюють передумови для розвитку екологічного, лікувально-оздоровчого, сільського зеленого туризму тощо. Не менше значення для розвитку туризму мають суспільно-географічні ресурси, найбільше значення серед яких особливості етнонаціонального складу населення, історико-культурні та науково-технічні ресурси тощо. Різноманітні культурні надбання строкатого етнонаціонального складу населення забезпечують конкурентну перевагу Українського Придунав'я не тільки на загальнонаціональному ринку, але і на ринку Західного та Північно-Західного Причорномор'я.

Last modified: 2019-01-05 19:56:25