ResearchBib Share Your Research, Maximize Your Social Impacts
Sign for Notice Everyday Sign up >> Login

Експозиція «Гірський сад» в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка – приклад альпійського садово-паркового ландшафту

Journal: Naukovì zapiski Sums'kogo deržavnogo pedagogìčnogo unìversitetu ìm. A.S. Makarenka. Geografìčnì nauki (eISSN: 2524-2598, pISSN: 2413-8800) (Vol.2, No. 1)

Publication Date:

Authors : ;

Page : 161-170

Keywords : ;

Source : Downloadexternal Find it from : Google Scholarexternal

Abstract

Експозиція «Гірський сад» з Долиною є однією з найважливіших ділянок в Національному ботанічному саду (НБС) імені М.М. Гришка НАН України. В статті висвітлено історію створення ділянки, її розвиток та сучасний стан. Наведено асортимент деревних рослин згідно останньої інвентаризації. Ділянка «Гірський сад» відноситься до альпійського садово-паркового ландшафту. Експозиція «Гірський сад» з Долиною була розбудована за проектом професора Л.І. Рубцова та за його безпосередньої участі. Альпійські гірки й композиції з камінням, як декоративний елемент дизайну, знайшли своє місце в сучасному озелененні. Але вони – лише невеличкі фрагменти наукових велетенських експозицій «Гірських» та «Альпійських» садів, які знаходяться переважно у ботанічних садах, дендропарках та в історичних садибах.

Last modified: 2020-06-30 05:46:32