ResearchBib Share Your Research, Maximize Your Social Impacts
Sign for Notice Everyday Sign up >> Login

ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ ОСІБ З ПРОБЛЕМАМИ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я

Journal: Bulletin of Postgraduate education: collection of scientific papers. Series «Social and behavioral sciences» Category "B" (Vol.2, No. 31)

Publication Date:

Authors : ;

Page : 5-17

Keywords : соціальна підтримка; психологічна підтримка; особи з проблемами психічного здоров’я; групи самодопомоги; копінг-стратегії.;

Source : Downloadexternal Find it from : Google Scholarexternal

Abstract

У статті розглядаються психологічні особливості соціальної підтримки осіб з проблемами психічного здоров'я в групах самодопомоги. Як основний інструментарій дослідження використовувались анкети, розроблені дослідниками, які дали змогу вивчити відмінності у структурі, композиції функцій та оцінок соціальної підтримки учасників двох груп самодопомоги осіб з ППЗ: одна працює у громаді, друга — на території психіатричної лікарні. Доводиться, що групи самодопомоги посилюють соціалізуючі ефекти їхніх користувачів, що є більш перспективним в організації роботи груп в громаді. Підкреслюється роль соціального працівника в реалізації соціальної підтримки осіб з ППЗ, зокрема засобом надання простору для організації груп самодопомоги.

Last modified: 2017-11-28 20:04:47