ResearchBib Share Your Research, Maximize Your Social Impacts
Sign for Notice Everyday Sign up >> Login

COVID-19 PANDEMİ DÖNEMİNDE AKADEMİSYENLERİN UZAKTAN EĞİTİM VE UZAKTAN MUHASEBE EĞİTİMİNE YÖNELİK BAKIŞ AÇILARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Journal: Uluslararası Sosyal Bilimler Akademi Dergisi (USBAD) / International Journal of Social Sciences Academy (Vol.2, No. 3)

Publication Date:

Authors : ;

Page : 262-288

Keywords : Covid-19; Pandemi Dönemi; Uzaktan Eğitim; Muhasebe Eğitimi;

Source : Downloadexternal Find it from : Google Scholarexternal

Abstract

Bu çalışmada, Covid-19 pandemi döneminde muhasebe alanında eğitim veren akademisyenlerin, uzaktan eğitim sistemine bakış açıları, uzaktan eğitim sistemiyle ilgili öz yeterlikleri ve uzaktan eğitimle yürütülen muhasebe derslerine ilişkin görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda, Türkiye'de faaliyet gösteren, devlet ve vakıf üniversitelerinde muhasebe alanında eğitim veren akademisyenlere yönelik bir anket uygulanmıştır. Anketlerden elde edilen veriler, SPSS 20 programı yardımıyla, frekans ve yüzde gibi tanımlayıcı istatistikler ile analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, akademisyenlerin uzaktan eğitim sistemini çok fazla benimsemedikleri, sistemin kullanımıyla ilgili öz yeterlilikleri açısından herhangi bir problem yaşamadıkları görülmüştür. Öğrenci ve eğitmen arasında karşılıklı etkileşim eksikliği, teori ve pratiği bir arada sunamama, muhasebe derslerinde uzaktan eğitim ile ilgili olumsuz faktörler olarak belirlenmiştir. Ayrıca, Covid-19 pandemi dönemi bittikten sonra muhasebe dersleri için telafi programlarının yapılması gerektiği ifade edilmiştir. Sonuç olarak muhasebe eğitiminde, hem geleneksel yöntemleri hem de uzaktan eğitim yöntemlerini birlikte benimseyen, harmanlanmış eğitim yöntemlerinin kullanılmasının daha etkili olacağı önerilmiştir.

Last modified: 2021-01-11 05:18:13